شمع های اروپایی دوران باستان از اشکال مختلف چربی های طبیعی پیه ساخته می شدند. در روم باستان شمع ها را به دی هزینه بسیار زیاد موم از پیه درست میکردند. اولین شمع های باقی مانده در هان چین در حدود 200 سال قبل از میاد مسیح به وجود آمدند این شمع های چینی اویه از چربی نهنگ ساخته شده بودند از قرن 13 شمعسازی به یک صنعت صنفی در انگستان و فرانسه تبدیل شد.
شمعسازان(Chandlers) خانه به خانه می رفتند و از چربی های موجود در منازل که به این منظور ذخیره میشد شمع درست می کردند. شمع های موم زنبورعسل در این زمان ظاهر شدند، موم زنبورعسل در مقایسه با پیه حیوانی، تمیز و بدون دود میسوخت این شمع ها گران قیمت بودند و در اروپای قرون وسطی افراد نسبتا کمی می توانستند آنها را در خانه های خود بسوزانند با این حال به طور گسترده ای برای مراسم کلیسا استفاده می شدند
در سال 1850 پارافین از تصفیه نفت خام بدست آمد. پارافین، ماده ای بدون بو با رنگ آبی مایل به سفید که سوخت تمیزی داشت و به لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه بود، به بازار عرضه شد و تنها ضعف آن نقطه ذوب پایینش بود که این مورد نیز به سرعت و با اضافه کردن اسید استئاریک سخت تر برطرف شد. . شمع های تولید شده از پارافین به دلیل قیمت پایین و نداشتن بوی نامطبوع در هنگام سوخت رواج بسیاری یافتند اما اختراع برق نیاز افراد به شمع را به صورت چشمگیری کاهش داد؛ تا جایی که تنها در مناطق دور افتاده و محروم از آن استفاده می شد.